Fjernadgang

Studerende og ansatte ved Syddansk Universitet (SDU) samt ansatte på Odense Universitetshospital (OUH) har fjernadgang til de fleste af bibliotekets licensbelagte elektroniske materialer. Uanset hvor du fysisk befinder dig, har du adgang via brugernavn og password.
Brugernavn og password

Når du benytter licensbelagte materialer uden for SDUs og OUHs net, bliver du bedt om brugernavn og password.

  • Studerende: SDU-brugernavn og password. Det samme som du anvender til Blackboard. Har du glemt dit password, se password.sdu.dk.
  • SDU-ansatte og Ph.D.-studerende lønnet af SDU: SDU-brugernavn (uden domæne) og password.
  • Eksternt-, erhvervs- eller privatfinansierede Ph.D.-studerende: Brugernavnet er nummeret på dit lånerkort til Syddansk Universitetsbibliotek, og password er dit password til bibliotekets katalog. Hvis du ikke har lånerkort til biblioteket, eller hvis det er flere år siden, du sidst har benyttet dit lånerkort, skal du kontakte en af bibliotekets udlånsafdelinger.
  • OUH-ansatte: Brugernavnet er nummeret på dit lånerkort til Videncentret og Syddansk Universitetsbibliotek eller det tildelte lånernummer. Password er dit password til bibliotekets katalog (de første seks cifre i dit CPR-nummer eller et selvvalgt password). Hvis dit password indeholder bogstaver, skal disse skrives med stort. Hvis du ikke har lånerkort til biblioteket, eller hvis det er flere år siden du har benyttet dit lånerkort, skal du kontakte Videncentret eller Universitetsbiblioteket.
Hvordan finder du materialerne?

Du finder en oversigt over de tidsskrifter, databaser m.m. du kan få fjernadgang til her. Nogle få af vores tidsskrifter og databaser kræver særlig brugernavn og password. Det fremgår af beskrivelsen i hvert tilfælde. Du kan også bruge oversigten fra SDUs hjemmeside – du skal bare huske, at Videncentret har adgang til flere end disse.