Referencehåndtering

Videncentret kan tilbyde undervisning og vejledning i forskellige referencehåndteringsprogrammer. Videncentret har licens til RefMan og EndNote.

Videncentret tilbyder korte introduktionskurser i referencehåndtering ligesom længere kurser kan tilrettelægges ved henvendelse til Videncentret. Undervisning kan afholdes i lokaler tæt ved Videncentret, men vi kommer også gerne ud på afdelinger.

Ansatte på SDU og OUH samt studerende på SDU kan få individuel hjælp til specifikke problemer med EndNote f.eks. hjælp til justering af Output Styles. Kontakt Berit Elisabeth Alving på b.alving@bib.sdu.dk.

EndNote Spørgsmål
Forventet svartid: 48 timer, dog ikke i ferieperioder og weekender.

Installation: Ansatte på OUH har mulighed for at få installeret EndNote og RefMan. IT-service kan hjælpe med installationen på en OUH PC (kan installeres via Programmer – Installation af programmer). Vær opmærksom på, at kun et af programmerne bør være installeret på en computer.

Studerende og ansatte ved SDU har ligeledes mulighed for at få installeret EndNote og RefMan. . Studerende kan desuden hente programmerne på e-learn.sdu.dk. Softwaren hentes under “My Page” og fanen “Software”. Vær opmærksom på, at kun et af programmerne bør være installeret på en computer.

Bemærk: (ved installation af EndNote fra e-learn) hvis EndNote under installationen beder om en licensnøgle, er det fordi den medfølgende licens-fil ikke ligger i samme mappe som installationsprogrammet. Dette skyldes typisk at man ikke har udpakket filen korrekt (højreklik på zip-filen, vælg “Udpak alle…”, naviger ned i den resulterende mappe og genstart installationen fra programmet deri).

Kom godt i gang med referencehåndtering
Andre vejledninger
Styles

Du kan downloade filen fra nedenstående link og lægge den ind under dine Output Styles (i samme mappe som EndNote er installeret, eksempelvis C:\Program Files (x86)\EndNote X8\Styles på Windows).

Konvertering fra RefMan til EndNote

Ansatte på SDU og OUH kan få individuel hjælp til at konvertere RefMan-biblioteker til EndNote-biblioteker. Kontakt Berit Elisabeth Alving på b.alving@bib.sdu.dk.

Sortering af poster i RIS-fil

Dette er kun relevant i forbindelse med konvertering fra RefMan til EndNote (hvor recordnumre skal bevares).

Nedenfor er en filbrowseknap. Vælg med den (dialogen der åbnes) en RIS-fil som skal sorteres. Tryk “Sorter” for at bearbejde filen. Når filen er bearbejdet vil en dialogboks dukke op. Slut med at trykke “Gem” for at hente den sorterede version af filen. Bemærk at scriptet, der bruges, kræver en moderne webbrowser (for eksempel Mozilla Firefox).