Bøger

Både trykte bøger og e-bøger kan du søge efter i kataloget.

Videncentrets og Universitetsbibliotekets bøger: Både trykte og elektroniske bøger søges i kataloget. E-bøgerne er fortrinsvis engelske værker, som er tilgængelige gennem en række forskellige platforme, som typisk er de respektive internationale forlag. Du søger efter e-bøgerne i udvidet søgning og har afgrænset til elektronisk materiale. Derudover kan du søge på titelord, forfatter osv. Husk dog at det kun er de helt overordnede oplysninger, samt visse engelske emneord mv. ikke de enkelte kapitler eller bøgernes tekst, du kan søge på. Der kan søges i e-bøger her, hvor der ved type vælges ‘Elektronisk materiale’.

Bøger på danske biblioteker: Alle danske biblioteker har deres bøger registreret i Bibliotek.dk, hvor de også kan bestilles. Når du bestiller i bibliotek.dk, vælger du blot at afhente i Videncentret, så sørger vi for, at bogen bliver bestilt til dig.

Flere bøger: Du kan desuden søge bøger i NLM Catalog. Her skal du dog være opmærksom på, at du ikke kan bestille bøgerne her. For at bestille disse bøger skal du finde dem i Bibliotek.dk – er de ikke der, så udfyld bestillingsblanketten her.

Nye e-bøger: Kataloget bliver løbende opdateret. For at holde dig opdateret omkring indkøb af nye e-bøger, se her.

E-bøger inden for en række specialer

Her følger et udvalg af faglige emnelinks, der frembringer et opdateret udtræk af elektroniske bøger indenfor specialerne. Disse overordnede emner er tildelt af forlagene eller National Library of Medicine, USA m.fl. Bemærk, at denne liste kun giver udvalgte klynger af e-bøger på overordnet niveau og at de fleste e-bøger er på engelsk.

Anæstesiologi
Dermatologi
Endokrinologi
Farmakologi
Gastroenterologi
Geriatri
Gynækologi
Hæmatologi
Humangenetik
Immunologi
Infectionsmedicin
Intern medicin
Kardiologi

Kirurgi
Klinisk biokemi
Klinisk medicin
Nefrologi
Nuklearmedicin
Onkologi
Orthopædi
Otorhinolaryngologi
Ophthalmologi
Obstetrik
Patologi
Pædiatri
Lungesygdomme
Psykiatri
Radiologi
Rheumatologi
Thoraxkirurgi
Urologi

Videncentret modtager gerne forslag om indkøb af elektroniske bøger, som måtte have interesse. Henvendelse skal ske til Videncentret.