Databaser

På disse sider finder du forskellige typer af værktøjer til at søge litteratur og information. OUH-ansatte, studerende og ansatte ved Syddansk Universitet har fjernadgang til de fleste af de licensbelagte elektroniske databaser, e-tidsskrifter og e-bøger.

Tidsskrifter: Videncentret og Syddansk Universitetsbibliotek tilbyder adgang til over 5000 sundhedsvidenskabelige løbende elektroniske tidsskrifter. Trykte tidsskrifter finder du i kataloget. SDUB har kun meget få trykte, løbende tidsskrifter tilbage, da stort set alle over 5.000 sundhedsvidenskabelige, løbende tidsskrifter nu er elektroniske. Der er større bestandel i SDUs magasiner.

Databaser: Videncentret, Syddansk Universitetsbibliotek og Danske Regioner tilbyder adgang til en lang række databaser. I databaselisten har vi udvalgt de sundhedsfaglige databaser, både de licensbelagte og databaser med gratis adgang. Ud for hver database er der en i-knap med information om databasen og om hvordan du får adgang. Søger du databaser indenfor andre fagområder skal du gå til Syddansk Universitetsbiblioteks samlede oversigt over databaser.

Bøger: Leder du efter trykte bøger, søger du i kataloget. De nyeste kliniske bøger, som er udgivet efter 1995, er opstillet i Videncentret. Vi har desuden et meget stort antal e-bøger. Videncentret og Syddansk Universitetsbibliotek har adgang til omkring 180.000 e-bøger og antallet af sundhedsvidenskabelige e-bøger er omkring 10.000. Alle e-bøger kan søges i Syddansk Universitetsbiblioteks katalog, hvor der vælges 'Elektronisk materiale' under type.

Ordbøger: Videncentret tilbyder adgang til ordbogspakken Engelsk Pro Medicin fra Gyldendals Forlag og til Klinisk Ordbog. Ordbøgerne er tilgængelige i Videncentret og på OUH, Odense og Svendborg og desuden med fjernadgang for ansatte samme sted. I Videncentret og for studerende ved Syddansk Universitet er der adgang til Ordbogen.com. Alle ansatte i Region Syddanmark har også adgang til ordbogen.com.

Aviser: Er du interesseret i danske eller udenlandske aviser, så er her en oversigt over de avisdatabaser, vi har adgang til her, hvor der i fanen 'Generel' vælges 'Aviser'.

Statistik: Statistik kan søges i forskellige databaser, se oversigten over muligheder her, hvor der i fanen 'Samfundsvidenskab' vælges 'Statistik og data'.